Je bent hier:

De Mensen

De mensen achter de Weidetuin

We willen een bio-community zijn van mensen die wat met een tuin hebben. Heerlijk met de handen in de aarde. Genieten van de vogels van klein tot groot, de planten in al hun diversiteit en het verbouwen van groenten.

Initiatiefnemers

Op 29 mei 2020 zaten Erjan en Jacolien van der Linde bij de notaris voor het tekenen van de leveringsakte betreffende de overdracht het perceel grond met opstallen aan de Hoofdweg-Zuid 64 F te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het avontuur was begonnen! Welk avontuur? Het ontwikkelen en exploiteren van een voedselpark op een verwaarloosd tuindersbedrijf met het doel om lekker en gezond voedsel uit de streek te kweken. We genereren een waardevolle natuurbeleving voor de eigenaars en geïnteresseerden, dragen bij aan een vitale natuur en kennis daarvan. Kortom: een avontuur van samen voedsel produceren. Daarbij willen we aansluiten bij bestaande bewegingen en ontwikkelingen, zowel in ons land als in Europa.

Projectgroep

In de loop van 2021 haakten diverse mensen aan die gingen meehelpen het project te realiseren. Er was en is genoeg te doen. Inmiddels is er een projectgroep Weidetuin gevormd die samen met de initiatiefnemers de Weidetuin ontwikkelen.

Projectgroep Interviews

2 Videos

Vrijwilligers

Er haken meer en meer mensen aan om mee te werken aan het plan. Vooral op de dinsdag en vrijdag zijn er klussen te doen. Bent u of ben jij geïnteresseerd in het plan of om vrijwilliger te worden? Hebt u een eigen idee? Mail naar Erjan@weidetuin.nl