Je bent hier:

Groene recreatie

Groene recreatie

De Weidetuin biedt nu al veel kijk-, pluk- en ontspanningsgenot. Dat zal de komende tijd toenemen als er een voedselbos komt, een kleine speeltuin en een goed gemeenschapscentrum. Het centrum kan dienen als plek voor overleg, ontmoeting en sanitatie. Dit zal niet publiek toegankelijk worden, maar alleen voor leden of (geregistreerde) gasten.

Hierbij kan het leslokaal dienen als plek voor conferenties/events/cursussen om hiermee het gedachtengoed van CSA, van voedselbossen of ook van het bijenhouden te verbreiden.

Ook staan we open voor vormen van dagbesteding. We zijn betrokken bij het werk van Open Arms. Dit is buurtwerk vanuit de gemeenschappelijke kerken van het Lage Land in Rotterdam. Een activiteit in dit werk heet Studio Knapp (zie www.openarms.nl/activiteiten/StudioKnapp). Dit is voor mannen die op zoek zijn naar een leuke en goede dagbesteding, waarbij je samen met andere mannen bezig bent. Op dit moment gaat het om onderhoudswerk in- en om het Palet en het opknappen van oude spullen voor de Kingloopwinkel van Open Arms. Ook vrouwen nemen hieraan deel. Er is behoefte aan meer en andere ruimte voor deze activiteit. We overwegen om deze groep te integreren in het concept zodat ze niet alleen dagbesteding hebben, maar ook een portie groente mee kunnen nemen. Het zal wel van belang zijn dat er voor dit werk een coördinator is én iemand die leiding geeft aan de dagbestedingsactiviteit.